Skip to main content

Vi på HR Dalarna är nu auktoriserade av bemanningsföretagen inom bemanning och rekrytering.

Auktorisationen innebär att vi som företag lever upp till de krav som ställs av branschen och näringslivet. Det säkerställer att vi som medlemmar arbetar seriöst och uppfyller våra höga krav på affärsmässighet. Auktorisationen innebär också en trygghet för medarbetare.

Det här är helt i linje med allt vi står för och de värden vi lever efter. Därför känns det så fantastiskt härligt att nu kunna berätta för alla om det här viktiga steget. För oss handlar det inte om fina vackra ord – det handlar om vår ryggrad och vår tro. Vi är kvalite och vi gör skillnad för både samarbetspartners och kandidater.

Att vara ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag är en garanti för våra samarbetspartners att vi som HR-partner är seriös och följer de lagar och regler som är rådande.

Hur blev vi auktoriserade?

Kraven för auktorisation inom bemanning omfattar bland annat att vi följer etiska regler, att vi tecknat kollektivavtal, att vi tillämpar allmänna leveransvillkor, att vi tecknat ansvarsförsäkring, att vi bedrivit vår verksamhet under minst tolv månader, att vi har en jämställdhetsplan samt att vi är ett aktiebolag.

För att bli auktoriserade inom rekrytering krävs det bland annat att vi som företaget redovisar referensfall, är ekonomiskt skötsamt och har ett system för kandidathantering, uppföljning och resultatmätning.

Etiska regler

De etiska reglerna innebär att vi bedömer människor enbart efter kompetens, kunskap och färdigheter. Vi har kunskap om lagar och regler på arbetsmarknaden och om kundernas förhållanden och erbjuder därmed en trygg och säker arbetsmiljö för våra medarbetare.

De etiska reglerna innebär också att alla anställda har tystnadsplikt om förhållanden hos kund. Alla anställda har skriftliga anställningskontrakt. Genom arbete med olika arbetsuppgifter hos våra kundföretag får medarbetarna kontinuerlig kompetensutveckling.

Vilka beslutar om auktorisation?

Auktorisationsnämnden prövar företagens ansökningar och lämnar förslag till Bemanningsföretagens styrelse vilka fattar beslut. Nämnden består av en opartisk ordförande och personer från Bemanningsföretagen, Unionen/Akademikerförbunden och LO-förbunden.

Vi är det genuina, enkla och personliga företaget som har stark lokal förankring och verkar i och för hela Dalarnas utveckling.

Vi är HR Dalarna.